Basic Trouble-shooting – Plugin/Relay

Basic Trouble Shooting!

If you’re here, either you’re seeing this section embedded on an instructions page or you’ve been sent here because your Omega Isn’t working!

Things to Try when appliers aren’t working:

  1. Verify you’re on a sim that allows scripts. Easiest way: Toggle something on your Mesh HUD to see if it reacts.
  2. Attach the Relay or Installer that came with your Omega Kit.
    1. The Name of the Kit should match the Name of your Mesh. Ie, you should have a Maitreya Relay for Maitreya or a Logo Installer for Logo.
    2. If it’s an installer, click it and verify all your bits say “Thank you” in local chat. If it doesn’t say thank you, grab a redelivery of your mesh or open a new copy.
    3. If it’s a relay, keep it attached.
  3. Verify your mesh layers are turned ON. Mosts Body Meshes and some head meshes let you toggle your layers on and off. Sometimes, this will make it look like applier’s aren’t working. Take a moment to toggle them ALL off, and then back on.
  4. Check for Alpha-Glitch issues. Do this by turning all, or all but 1 of your body layers to Masking.
  5. Verify it’s not an applier issue. Take the applier to one of our inworld Mannequins and try it there. If it works, nothing is wrong with the applier. If it DOESN’T work, you may need to contact the applier creator.
  6. Verify you didn’t bork your Mesh. Many meshes now feature methods to remove their scripts. It helps with lag on RP sims. This does mean that occasionally a customer accidentally clicks on these buttons, ruining their ability to use appliers or their hud. To check, simply play with Mesh HUD to make sure the body is still reacting to it.  The easiest way is likely to play with the Alpha hud. If that works, you should be ok. If you DID bork your mesh, just grab a redelivery of your mesh or open a new copy.